De Kleine Villa - kleinschalige kinderopvang in Lochem

De Kleine Villa

Elke dag een ontdekking!!

Kleinschalig kinderdagverblijf

De Villa is ons kinderdagverblijf aan de Noorderwal in Lochem. Kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar kunnen hier dagelijks terecht. Doordat wij een beperkt aantal kindplaatsen aanbieden, kunnen wij kwaliteit aan uw kind(eren) en aan u bieden. Vertrouwde vaste leidsters, een enorme huiskamer, ruime slaapvertrekken en een grote veilige tuin maken daar deel van uit.

Door samen te spelen, te groeien en te ontdekken leert uw kind elke dag nieuwe dingen. Veelal vertellen ze daar uitgebreid over wanneer u samen thuis bent. Een fantastische fase. Door het toepassen van de Uk & Puk methodiek werken wij spelenderwijs aan de spraak- en taalontwikkeling, de motorische en zintuigelijke ontwikkeling en de rekenprikkels van uw kind. Er zijn 10 thema’s binnen de methodiek, die elk zo’n 6 weken duren. Uiteraard geven wij ook aandacht aan de feestdagen, jaargetijden en spelen wij in op de interesses van de kinderen. Denk hierbij aan gebeurtenissen die de kinderen mee maken. Het speelmateriaal is ontwikkelingsgericht en wordt afgestemd op het leeftijdsniveau van het kind. Zo worden kinderen o.a. uitgedaagd te experimenteren en hun fantasie te gebruiken. Bij De Kleine Villa vinden we het belangrijk dat de kinderen voldoende, maar vooral gezonde voeding krijgen en voldoende bewegen. Ons team wordt begeleid door een diëtiste bij wie ook ouders terecht kunnen voor advies. De leidsters maken van elke dag een feestje waarbij leren, spelen en doen centraal staan.

Door al deze ontwikkelingen wordt u kind gedurende de jaren voorbereid op de volgende stap: de basisschool. Een half jaar voordat uw kind 4 wordt leggen onze leidsters hier nog wat extra nadruk op. Dit doen zij door uw kind doelmatige activiteiten aan te bieden die de taalontwikkeling optimaal stimuleert. Uw kind wordt hierdoor maximaal voorbereid op de komende schoolperiode en zal er enorm veel zin in krijgen.

Alle dienstverlening die u in De Kleine Villa wordt aangeboden komt in aanmerking voor een inkomensafhankelijke tegemoetkoming van de belastingdienst (kinderopvangtoeslag). Voor 2016 geldt voor deze locatie een uurtarief van € 6,76. Mocht u niet in aanmerking komen voor de kinderopvangtoeslag dan is het veelal mogelijk om gebruik te maken van een gemeentelijke subsidie.

Wilt u nadere informatie? Neem dan telefonisch contact met ons op: (085) 760 03 79 toets 2. Of stuur een e-mail naar: info AT dekleinevilla DOT nl. U kunt ook het inschrijfformulier insturen. 

 

Like ons op facebook


Noorderwal 39 | 7241 BL Lochem | TEL 06 – 512 89 264 en 06 417 61 995 | LRK 155 578 443